Voorlichting en bewustwording

Praktische tips voor iedereen

Ben je op zoek naar tips, tricks en handleidingen voor bijvoorbeeld privacy op sociale media, beveiliging van je Wifi-netwerk of wil je wel eens weten wat Snapchat nou eigenlijk is? Ga dan naar de website veiliginternetten.nl.

Veiliginternetten.nl is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Justitie en Veiligheid / Nationaal Cyber Security Centrum, ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en het bedrijfsleven. 

Mediawijsheid voor iedereen

De website Mediawijsheid.nl is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid. Mediawijsheid.nl is de betrouwbare wegwijzer in veilig en slim gebruik van (digitale) media. De website richt zich op alle Nederlanders: ouders, opvoeders, leerkrachten, kinderen, jongeren, (semi-)overheid, pers en bedrijfsleven. Het doel van de website is het Nederlandse publiek voorzien van informatie op het gebied van mediawijsheid aan de hand van dossiers, wegwijzen naar netwerkpartners voor meer informatie en overzicht bieden van relevant nieuws en ontwikkelingen. 

Mediawijsheid voor kinderen

De website HoeZoMediawijs.nl is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid. Op deze website kunnen kinderen en jongeren vanaf 10 jaar aan de slag met mediawijze thema’s. De website biedt gevalideerde informatie, educatieve filmpjes en doe-opdrachten. De website is zo ingericht dat kinderen en jongeren zelfstandig kunnen werken, zowel thuis als op school.

Kennisdeling, evenementen en ontmoeting voor netwerkpartners

De website Mediawijzer.net is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid. Op de website staat informatie voor en door het netwerk en bevat blogartikelen, evenementen, onderzoeken en meer informatie over activiteiten van Netwerk Mediawijsheid. De website heeft als doel het delen van kennis en inzichten die spelen binnen het netwerk, op het gebied van mediawijsheid en relevante activiteiten en producten voor professionals en netwerkpartners.