Suske en Wiske en de sinistere site

Plop! Er verschijnt een clown op het beeldscherm. Suske kijkt verbaasd op; niet echt de informatie waar hij naar zocht voor zijn spreekbeurt over cactussen. En nu wil die clown ook nog zijn persoonsgegevens weten? Toch maar even met Tante Sidonia overleggen. Wiske’s nieuwsgierigheid is echter gewekt. Zíj legt haar hand op het beeldscherm. Kabam! Alleen Schanulleke blijft naast het toetsenbord liggen. Wiske is in de macht van de boze tovernaar Zwanzerik.

Zo begint Suske en Wiske en de sinistere site, een speciale uitgave van de populaire stripserie die jonge lezertjes op humoristische wijze laat kennismaken met de vervelende kanten van het internet. Het programma Digivaardig & Digiveilig heeft in de editie bovendien een aantal pagina’s gevuld met tips over hoe jongeren verstandig met deze ongemakken en gevaren kunnen omgaan.

In 2011 is, op initiatief van Netwerk Mediawijsheid, een tweede druk van 50 duizend exemplaren van het album verschenen. Van de eerdere druk waren reeds 150 duizend titels op scholen verspreid. Je kunt de uitgave hier bestellen.