Digiducks veilig internetten en coderen

De eerste Digiduck verscheen in 2014 en het allereerste exemplaar van deze publicatie werd uitgereikt aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Aan de hand van een spannend avontuur laat deze Digiduck zijn lezers kennismaken met de basisprincipes van het programmeren. Later dat jaar kwam er nog een Digiduck uit met een oproep erin voor de Codeweek.

De Digiduck Veilig internetten verscheen in 2015 in het kader van de Safer Internet Day. Ditmaal dus een uitgave over verantwoord omgaan met internet en sociale media: kinderen kunnen zichzelf testen, Goofy geeft tips over het gebruik van Sociale Media, en Willie Wortel legt uiteraard alles uit over de laatste technische snufjes en andere ontwikkelingen. Deze DigiDuck is vervolgens vertaald in het Engels en uitgereikt tijdens Global Conference on Cyber Space in april 2015. Zo is dit Nederlandse initiatief als best practice internationaal verder verspreid.

De mini-uitgaven het magazine zijn verschenen in een oplage van 300 duizend (als bijlage bij het weekblad) en daarnaast onder meer via scholen verspreid. Het bereik van één Digiduck is echter vele malen groter en wordt geschat op ruim 1, 6 miljoen. De Digiduck is helaas niet meer beschikbaar.